tiistai 15. toukokuuta 2012
Ruusukakku
Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1½tl leivinjauhetta
Mansikkatäyte:
250g mansikoita
2½dl mansikkakermaa
½prk rahkaa
½dl vaniljakreemijauhetta
(2rkl sokeria)
Vaniljatäyte:
3 keltuaista
2dl kermaa
1½rkl vaniljakreemijauhetta
3/4dl sokeria
2rkl perunajauhoja
Kostutus:
vaniljamaito
Koristeet:
valkoista-, vaaleanpunaista- ja vihreää marsipaania
sokerikuorrutetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti ja laita päälle leivinliina pohjan kovettumisen estämiseksi.
Valmista mansikkatäyte. Soseuta mansikat. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Lisää sokeria tarpeen mukaan.
Valmista vaniljatäyte. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ensin kylmänä tasaiseksi massaksi. Kiehauta seos nopeasti liedellä, jotta täyte muuttuu tasaiseksi, keltaiseksi tahnaksi. Anna jäähtyä hetkenaikaa.
Painele tuorekelmu pyöreäpohjaiseen kulhoon. Leikkaa kääretorttupohjasta sopivankokoinen pohjapala ja kostuta molemmin puolin vaniljamaidolla. Aseta kulhon pohjalle ja laita päälle mansikkatäyte. Leikkaa toinen ympärysmitaltaan sopivankokoinen pohjalevy, kostuta. Laita pohja täytteen päälle ja lisää vaniljatäyte. Leikkaa vielä kolmas pohjalevy, kostuta ja aseta täytteen päälle. Suojaa kakku tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa.
Kun kakun täytteet ovat hyytyneet, laita kulhon päälle tarjoilulautanen. Tämän jälkeen käännä kulho ylös alas, kokoajan kakkulautasta ja kulhoa tiiviisti pitäen toisiaan vasten.
Vatkaa kermavaahtoa (vajaa ½dl). Sivele ohut kerros kakkupohjan pinnalle. Kauli valkoista marsipaania tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Aseta kakun päälle. Kaulitse vaaleanpunaisesta marsipaanista reunoille reunakaistaleet. Muotoile vaaleanpunaisesta ja vihreästä marsipaanista ruusut ja lehdet. Asettele kakkuun haluamallasi tavalla. Koristeet saa pysymään paremmin liimaamalla ne sokerikuorrutteella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti