maanantai 14. toukokuuta 2012

Mansikkaleivokset


Pohja:
3½dl digestivemurua (n. 140g)
250g voita tai margariinia
1½dl sokeria
2 keltuaista
3dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
3 liivatelehteä
3 3/4dl mansikkasosetta
125g voita tai margariinia
120g valkosuklaata
2 1/4dl mansikkatomusokeria

Murenna digestive-keksit. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää keltuaiset. Sekoita digestive-murut, vehnäjauhot ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa tunnin verran. Kauli taikina leivinpaperin päällä vehnäjauhoja apuna käyttäen. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Laita kuorrutuksen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon mansikkasose. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää kuorrutteeseen. Sekoita joukkoon lopuksi mansikkatomusokeri. Jos tomusokerista jää kuorrutteeseen pieniä paakkuja voit tarvittaessa lämmittää seosta hieman uudelleen. Anna kuorrutteen sitten jäähtyä välillä sekoittaen. Samalla se muuttuu hieman paksummaksi.

Erota kuorrutteesta noin 1dl toiseen kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata liivatteet joukkoon ja  yhdistä muuhun kuorrutteeseen. Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita leivonnainen jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Leikkaa sitten sopivan kokoisiksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti