maanantai 14. toukokuuta 2012

Runebergin vadelmakakku


150g voita tai margariinia
1½dl sokeria
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
1rkl kaakaojauhetta
1dl vadelmahilloa
1dl piparkakkumuruja

Kostutus:
½dl vettä
½dl rommia
2rkl sokeria

Koristelu:
1rkl vadelmahilloa
2tl vettä
1dl tomusokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita joukkoon vadelmahillo. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon piparkakut. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan. (tilavuus n. 1l) Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna kakun jäähtyä vielä hetki. Pese vuoka ja nosta kakku takaisin vuokaan. Kuumenna kostutusliemen ainekset kattilassa. Kostuta kakku lusikoimalla liemi kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Kumoa kakku vadille. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Valuta kuorrutus kakulle. Anna kuorrutuksen kovettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti