tiistai 15. toukokuuta 2012

Äidin syntymäpäiväkakku


Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Kostutus:
Sprite

Täyte:
2dl kermaa
1 kananmuna
1/4dl sokeria
150g maustamatonta tuorejuustoa
2dl mansikoita
1 pienen sitruunan kuori
4rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä

Koristeet:
valkoista ja vaaleanpunaista marsipaania
marsipaaniruusukkeet
marsipaanilehdet

Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Halkaise jäähtynyt pohja 3 osaan.

Valmista täyte. Vatkaa kerma. Sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä kermajuustoseokseen.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Survo mansikat. Kiehauta pieni määrä survosta ja sulata siihen 2 liivatelehteä. Sekoita survokset puoleen vaahdosta.
Raasta sitruunan kuori, sekoita jäljelle jääneeseen vaahtoon. Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon 2 liivatelehteä. Kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon.

Aseta pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta spritellä. Levitä mansikkatäyte pohjan päälle. Halutessasi voit antaa täytteen hyytyä hetken aikaa. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta. Levitä päälle sitruunatäyte. Nosta viimeinen kakkulevy päälle, kostuta.

Koristele kakku valkoisella marsipaanilla sekä marsipaanikoristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti