tiistai 15. toukokuuta 2012

Porkkanasämpylät


3dl omenamehua
1prk (200g) kermaviiliä
50g tuorehiivaa
2tl suolaa
3rkl hunajaa
2 porkkanaa
10dl hiivaleipäjauhoja
2½dl kaurahiutaleita
1dl rypsiöljyä

Sekoita omenamehu ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja hunaja. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi, lisää joukkoon. Alusta sämpyläjauhot ja kaurahiutaleet taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää lopuksi öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa, peitettynä, kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä n. 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kypsennä uunissa n. 10 minuuttia, kunnes sämpylät saavat kauniin ruskean värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti