maanantai 14. toukokuuta 2012

Kinkku-juustosarvet


Ala-asteella kiinnostukseni leipomiseen alkoi ja mummun kanssa aina yhdessä opettelin leipomaan. Tämä sarvien ohje on mummun ohjeita, jonka on joskus leikannut lehdestä talteen. Ja taisi tämä olla myös ensimmäisiä suolaisia leivonnaisia mitä tuli tehtyä. Ikinä en ole muilla ohjeilla sarvia leiponut, miksi vaihtamaan hyvää reseptiä? Nämä kinkku-juustosarvet on tullut tutuiksi myös monille sukulaisille, sillä näitähän tehtiin aina syntymäpäiville, rippijuhliin tai muuten vaan kahvipöytään.

Ohje on helppo ja hyvän makuinen. Mikäli haluat enemmän täysjyväää joukkoon, vaihda puolet jauhoista esimerkiksi grahamjauhoihin. Täytteitäkin voi tehdä omilla lempitäytteillä; kinkkua, salamia, jauhelihaa, kanaa, aurajuustoa,..

Ohjeesta tulee n. 16 kappaletta sarvia tai 24 kappaletta pieniä sarvia, mikäli jaat taikinan kolmeen osaan.

Taikina:
1l vehnäjauhoja
250g voita
2½dl maitoa
1½tl suolaa
50g hiivaa

Täyte:
100g kinkkua
100g juustoa
1 kananmuna voiteluun

Sekoita vehnäjauhot ja huoneenlämpöinen voi ryynimäiseksi seokseksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva ja sekoita lopuksi suola. Kaada hiiva-maitoseos jauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi, lisää tarvittaessa jauhoja, kunnes taikina ei tartu enää käsiin. Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa 1-2 tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse taikina pyöreäksi levyiksi, noin puolen sentin paksuiseksi. Jaa taikina taikinapyörällä 8 osaan. Levitä jokaiselle osalle täytteet. Rullaa kolmiot kiinni ulkoreunasta alkaen, käännä ne sarviksi ja aseta ne pellille kohoamaan. Voitele sarvet kananmunalla.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes sarvet ovat kauniin kullanruskeita. Parhaita kinkku-juustosarvet ovat lämpöisenä syötyinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti