maanantai 14. toukokuuta 2012

Pääsiäisen sitruunajuustokakku


Tämä sitruunajuustokakku-resepti on ollut ehdottomasti blogini luetuin. Eikä suotta, sillä tämä kuuluu omiinkin suosikkiresepteihin. Olen julkaissut tämän 2012, mutta viisi vuotta myöhemmin täytyi tehdä pieniä päivityksiä reseptiin. Valmistusohjeet selkeämmiksi  sekä edes jonkinlainen kuvaus kyseisestä ihanuudesta.

En ole täysin varma mistä resepti on peräisin, mutta veikkaisin sen olevan täältä. Pieniä muutoksia olen toki tähän omaan reseptiin tehnyt, mutta samanoloinen pohja aineilla ainakin on. Suurimmassa osassa juustokakuissa käytetään kermaa, mutta tässä se on korvattu valkuaisilla. Tästä syystä kakku maistuukin raikkaammalta ja on myös hieman kevyempi kakku. Sitruuna tässä tulee loistavasti esille, joten sitruunan ystäville tämä kakku on täydellinen!

Pohja:
180g Digestive-keksejä
75g voita

Täyte:
6 liivatetta
200g appelsiini-tuorejuustoa
2dl appelsiinijogurttia
1prk sitruunarahkaa
1 sitruunan raastettu kuori
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1dl sitruunamehua
4 valkuaista

Kiille:
3 liivatetta
2½dl appelsiinitäysmehua

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunat öljyllä, jotta kakku irtoaa vuoasta helpommin.

Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Murskaa digestive-keksit hienoksi muruksi ja kaada voisula joukkoon. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.  Sekoita keskenään notkistettu tuorejuusto, jogurtti, rahka, sitruunankuori ja sokerit. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen ylimääräisestä vedestä puristetut liivattelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto, nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintän 4 tuntia, mielellään yön yli.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta noin ½dl appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä sitten muun mehun kanssa. Kaada kiille täytteen päälle lusikan avulla ja anna hyyty jääkaapissa pari tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Pajunkissa-koriste on tehty sulatetusta tummasta- ja valkosuklaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti