sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Mansikkainen valkosuklaapannacotta


4dl vispi-tai kuohukermaa
100g valkosuklaata
1/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

n. 4dl mansikoita
sokeria maun mukaan

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja poista liedeltä. Sekoita kermaan sokerit, valkosuklaa ja liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Hämmennä, kunnes suklaa ja liivate ovat täysin sulaneet kermaan.

Anna kerma-valkosuklaaseoksen jäähtyä hetken aikaa ja jaa pannacotta jälkiruokamaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Soseuta mansikat. Makeuta sokerilla. Lusikoi jokaiseen pannacottaan mansikkasosetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti