tiistai 15. toukokuuta 2012

Vanilja-raparperikakku

Pohja:
3½dl vehnäjauhoja
2tl sokeria
ripaus suolaa
100g voita tai margariinia
2rkl vettä

Raparperitäyte:
500g raparperia
2rkl perunajauhoja
125g voita tai margariinia
1½dl sokeria

Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
2 maustemittaa vaniljajauhetta
1½dl tomusokeria
2 valkuaista
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl sitruunamehua

Kermavaahto:
1½dl vispikermaa
1tl sokeria
2tl vaniljakreemijauhetta

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat margariinilla. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle.

Pese raparperit ja kuori niistä ulommainen kerros. Leikkaa paloiksi. Sekoita joukkoon perunajauho ja levitä pohjan päälle.

Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja keitä, kunnes seos muuttuu karamellimaiseksi. Kaada raparpereiden päälle. Paista 200 asteessa n. 30-35 minuuttia ja anna sitten jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kermaan vaniljajauhe. Vatkaa vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen lomassa joukkoon tomusokeri. Vaahdota valkuaiset. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahto sekä tuorejuusto. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siittä tarjoilulautaselle. Sekoita kermaan sokeri ja lisää vaahdotuksen aikana vaniljakreemijauhe. Pursota kakun päälle koristeeksi haluamallasi tavalla.

Ohje: kinuskikissa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti