Pohja:
150g voita tai margariinia
1dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1½tl leivinjauhetta
1dl maitoa
Kuorrutus:
1 1/4dl pähkinasuklaalevitettä
1 Marabou Dubbel Nougat-patukka
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 20x20cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10-13 minuuttia.
Sivele pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman taasaiseksi kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä ja tarvittaessa voit hieman pehmentää sitä mikrossa/vesihauteessa. Jos pohja on vielä lämmin, levite sulaa sen vaikutuksesta. Sulata Dubbel Nougat mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pähkinäsuklaalla kuorrutettu pohja 200 asteeseen uuniin noin 3 minuutiksi: pinta sulaa hieman. Valuta nougat pinnalle lusikan tai pursotuspussin avulla kuvioiden. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista: tämä tasoittaa pintaa ja saa nougatin uppoamaan pähkinälevitteeseen. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.
Ohje: kinuskikissa.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti