tiistai 15. toukokuuta 2012

Mustikkapiirakka


Pohja:
4dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
1/4dl sokeria
1 hyppysellinen suolaa
½dl vettä

Täyte:
6dl mustikoita
3/4dl sokeria
3/4dl perunajauhoja

Mittaa kulhoon jauhot ja jääkaappikylmä voi. Leikkaa veitsellä voi pienenpieniksi paloiksi. Nypi voi ja jauhot sekaisin. Tee keskelle kuoppa, johon kaadat sokerin ja mahdollisesti suolan sekä veden. Työstä taikinaa käsin (alussa reunoilta keskelle), kunnes neste on imenyt kaikki jauhot. Älä vaivaa taikinaa enempää kuin on välttämättä tarpeen. Taikina jää melko jauhoiseksi - älä kuitenkaan enää lisää nestettä. Muodosta taikina möykyksi, kääri voipaperin/kelmun sisään ja anna levätä jääkaapissa ainakin tunnin ajan. Taikinan voi hyvin tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä iltana.
Säästä nyrkin sisään mahtuvan mötikän verran taikinaa piiraan koristeluun. Kauli loput jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja nosta voideltuun piirakkavuokaan. Paina taikina vuokaan ja siisti sormillasi reunat.
Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauhot. Kaada pohjan päälle. Kauli jäljellä olevasta taikinasta ohut levy ja ota siitä esimerkiksi taikinapyörällä ohuita suikaleita. Asettele suikaleita ristiin rastiin mustikoiden päälle.
Paista kuumassa uunissa, 275 asteessa n. 15 minuuttia. Laita folio päälle suojaksi, jos uunisi uhkaa polttaa pinnan liian tummaksi. Anna piirakan jäähtyä. Sirottele pinnalle sokeria maun mukaan.

Ohje: kinuskikissa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti