tiistai 15. toukokuuta 2012

Toscakakku


Pohja:
150g voita tai margariinia
1½dl sokeria
2 munaa
3½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl kardemummaa
2dl maitoa

Kuorrutus:
100g voita
150g mantelilastuja
1½dl siirappia
1½dl kermaa

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa 15-20 minuuttia.

Valmista kuorrutus pohjan paistuessa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoitellen n. 10 minuuttia. Jäähdyttele kuorrutetta, kunnes se muuttuu paksummaksi, mutta on yhä levittyvää. Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmässä vesihauteessa. Näin seos ei valu vuoan ja pohjan reunojen väliin. Levitä kuorrute pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Ohje: kinuskikissa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti