maanantai 14. toukokuuta 2012

Jauhelihakierteet


Rahkavoitaikina:
1prk maitorahkaa
250g voita
4½dl vehnäjauhoja
1tl leivonjauhetta

Täyte:
300g jauhelihaa
1 iso sipuli
1rkl vehnäjauhoja
1prk smetanaa
1½rkl tomaattipyrettä
2 valkosipulin kynttä
mausteita (suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta, cayennepippuria, pizzamaustetta)
1 iso punainen paprika

Sekoita rahka ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna kovettua jääkaapissa 1h.
Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Lisää vehnäjauhot, smetana, tomaattipyre, valkosipuli ja mausteet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja kypsennä paistinpannulla. Sekoita jauhelihan joukkoon. Kauli taikina ½cm paksuiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri rullalle ja leikkaa 2cm paksuisia viipaleita. Voitele munalla ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Ohje: kinuskikissa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti