Taikina:
4dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
150g margariinia
½dl kylmää vettä
Täyte:
700g hapahkoja omenia
½dl sitruunanmehua
1½dl sokeria
1§rkl vehnäjauhoja
1½tl kanelia
1tl vanilliinisokeria
25g margariinia
Mittaa jauhot, sokeri ja kylmä rasva kulhoon. Sekoita nopeasti ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä muovikelmuun käärittynä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi ne ja mausta sitruunanmehulla. Sekoita sokeri, jauhot, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita seos omenoiden joukkoon.
Kauli taikinasta 2 pyöreää levyä. Nosta toinen taikinalevy voideltuun piirakkavuokaan. Reuna saa ulottua ½cm piirakkavuoan reunan yli. Älä painele taikinaa tiukasti kiinni reunoihin. Levitä täyte vuokaan ja leikkaa päälle muutama voinokare. Nosta toinen taikinalevy kanneksi. Käännä kansilevyn reuna pohjalevyn ja piirakkavuoan reunojen väliin. Pistele piirakan pinta haarukalla. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti