sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Hedelmäkakku


Pohja:
300g Digestive-keksejä
80g margariinia tai voita

Täyte:
4dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk persikanpuolikkaita
1prk mandariinilohkoja
1prk mangoviipaleita
½dl ruokotomusokeria
½dl tomusokeria
2rkl vaniljasokeria
5 liivatelehdeä
3rkl appelsiinimehua

Päälle hedelmiä (viinirypäleitä, mangoa, persikkaa, vadelmaa, mandariinia, kiiwiä)
hyytelösokeri + vesi (tilkka appelsiinimehua)

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele kevyesti irtopohjavuoan pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon sokerit. Hienonna sauvasekoittimella ½prk persikkaa, 2/3 prk mangoa ja ½prk mandariinia. Jätä loput hedelmät koristeluun. Kiehauta appelsiinimehu ja lisää siihen liotetut liivatteet. Lisää liivateseos hienonnettujen hedelmien joukkoon ja lisää seos tuorejuuston sekaan. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Koristele haluamallasi tavalla hedelmillä ja lisää päälle kiille paketin ohjeen mukaan. Anna kakun olla vielä jääkaapissa hetki ennen reunan irrotusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti