tiistai 15. toukokuuta 2012

Kinuski-vadelmaihanuus


Pohja:
200g vaaleita täytekeksejä
50g margariinia

Täyte:
4dl kuohukermaa
3½dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2½dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½dl vettä
250g suomalaisia vadelmia

Kiille:
3 liivatelehteä
3½dl marjamehua
125g suomalaisia vadelmia

Sulata margariini. Lisää sulan margariinin joukkoon domino-keksien täyte. Murskaa keksit ja yhdistä margariinin kanssa. Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle.

Valmista ensin kinuskikastike - tämän voi tehdä mielellään edellispäivänä jääkaappiin valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Nosta liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Lusikoi täytettä vuokaan ja painele kahteen väliin vadelmia. Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä. Heiluttele vuokaa, niin saat pinnan levitysjäljet tasoittumaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia tai yön yli.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna mehu sopivan sävyiseksi ja kuumenna siitä n. ½dl kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet joukkoon. Kaada liivatemehu kylmän mehun joukkoon. Painele täytteen päälle vadelmat ja kaada päälle mehu-liivateseos. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti