tiistai 15. toukokuuta 2012

6x erilaisia pullareseptejä



TAIKINA:

1l vettä
100g hiivaa
4dl sokeria
2tl suolaa
2rkl kardemummaa
2 kananmunaa
32dl vehnäjauhoja
350g margariinia

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja kananmuna. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja margariini. Lisää loput jauhot. Kohota taikina. Leivo pulliksi ja kohota uudelleen. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.


PULLAPITKOT 4 JA 5 SÄIKEELLÄ

1 annos pullataikinaa

4 säikeellä letitys:
Leivo kaksi sileää n. 80cm:n pituista säiettä. Käännä ne hevosenkengän muotoon, jolloin säikeitä on neljä. Nosta kolmas säie ylös. Palmikoi säikeet 1 ja 4 ristiin, säie 2 jää väliin. Palmikoi säikeet 2 ja 3 ristiin, säie 1 jää väliin. Laidalta tuleva säie jää aina yläpuolelle. Vuorottele kohtia C ja D.

5 säikeellä letitys:
Aseta viisi säiettä vierekkäin. Nosta 2 ja 3 säie ylös ja pujota 4 säie alakautta ensimmäiseksi. Jatka samalla tavalla loppuun asti.

Voitele pitkot kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa 10 minuuttia tai kunnes pitkot ovat saaneet kauniin vaaleanruskean sävyn.


RAHKAPULLAT

1 annos pullataikinaa

Rahkatäyte:
2prk maitorahkaa
1dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vanilliinisokeria

Valmista pullataikina. Muotoile pulliksi ja paina syvennys.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Nostele täyte lusikan avulla pullien syvennykseen. Voitele reunat kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. 


PULLAT OMENATÄYTTEELLÄ

1 annos pullataikinaa

Täyte:
700g hapahkoja omenia
½dl sitruunamehua
1½dl sokeria
1½ rkl vehnäjauhoja
1½tl kanelia
1tl vanilliinisokeria
25g margariinia
1rkl perunajauhoja

Valmista pullataikina. Muotoile pulliksi ja paina syvennys.

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Lohko kuutioiksi. Mausta omenat sitruunamehulla. Sekoita sokeri, jauhot, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita seos omenoiden joukkoon. Lisää siivilän läpi joukkoon perunajauhot. Nostele täyte lusikan avulla pullien sisään. Voitele reunat kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.


KORVAPUUSTIT

1 annos pullataikinaa

Valmista pullataikina. Jaa taikina kahteen osaan.

Väliin:
100g margariinia
sokeria
kanelia

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Sulata 50g margariinia ja levitä taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Kääri tiukalle rullalle. Leikkaa rullasta  kolmioita ja käännä ne kärki ylöspäin ja paina pikkurillien avulla keskeltä. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.


VOISILMÄPULLAT

1 annos pullataikinaa

Valmista pullataikina. Muotoile taikinasta pullia, voitele kananmunalla ja paina voisilmänokare pullan keskelle. Ripottele lopuksi päälle raesokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti