tiistai 15. toukokuuta 2012

Vadelmainen sacherkakku



150g tummaa suklaata
150g voita tai margariinia
4 kananmunaa
2dl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
1rkl tummaa kaakaojauhetta
1½tl leivinjauhetta

Kostutus:
1dl omenamehua

Täyte:
400g pakastevadelmia
1dl omenatäysmehua
½dl sokeria
1rkl perunajauhoja
2dl vispikermaa
2tl vanilliinisokeria
2tl sokeria

Kuorrutus:
200g tummaa suklaata
1dl vadelmahilloa
1dl vispikermaa

Reunoille:
50g tummaa suklaata

Voitele ja korppujauhota kolmen litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.

Pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperisuikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta. Kostuta kakkulevyt omenamehulla pullasudin avulla. Levitä pohjalevylle puolet kermavaahdosta ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin.

Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada ohuena nauhana kakulle. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele sitä lastalla reunoille.

Raasta reunoille tuleva suklaa esim. perunankuorimaveitsellä lastuiksi. Koristele kakun reunat suklaalla. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku viileään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti