tiistai 15. toukokuuta 2012

Mustikka-valkosuklaakakku


Pohja:
200g tummia täytekeksejä
50g margariinia
2rkl kahvia

Täyte:
2,5dl kermaa
130g valkosuklaata
250g maitorahkaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2rkl sitruunamehua
3,5dl mustikoita

Sulata margariini. Poista täytekekseistä täyte ja sekoita rasvan joukkoon. Murenna keksit ja lisää kahvin kanssa rasvaseokseen. Painele seos leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään evteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon rahka, sulatettu suklaa, sitruunamehu ja soseutetut mustikat. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti