maanantai 14. toukokuuta 2012

Vadelmainen juustokakku


Pohja:
150g Digestive-keksejä muruina
75g voita tai margariinia

Täyte:
200g tuorejuustoa
100-200g vadelmia (3,5dl)
0,5- 0,75dl sokeria
½dl hiukan laimennettua punaista tiivistemehua
4 liivatelehteä
2dl vispi-tai kuohukermaa

Murenna Digestivekeksit. Sulata rasva ja yhdistä keksinmuruihin. Painele tasaiseksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Soseuta vadelmat haarukalla ja sekoita sokeri ja notkistettu tuorejuusto niiden joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna ½dl tiivistemehua. Nosta liivatelehdet vedestä ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata ne kuumaan mehuun ja sekoita hetki, kunnes ne ovat liuenneet mehuun. Yhdistä kaikki ainekset. Kaada täyte pohjan päälle. Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti