maanantai 14. toukokuuta 2012

Puolukkakakku


Pohja:
200g tummia täytekeksejä
75g voita tai margariinia

Täyte:
0,5dl vettä
1dl sokeria
3dl puolukoita
2dl maitorahkaa
1dl sokeria
4dl kermaa
6 liivatelehteä
vajaa ½dl vettä

Pinnalle:
1dl vettä
1dl sokeria
3dl puolukoita
3 liivatelehteä
2rkl vettä

Sulata margariini. Erottele täyte kekseistä ja sulata margariinin joukkoon. Murenna keksit hienoksi muruksi ja lisää rasvan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjaan.
Kiehauta vesi, sokeri ja puolukat. Soseuta ja puserra siivilän läpi soseeksi. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita rahka ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon puolukkasose. Vaahdota kerma ja lisää aineet kerman joukkoon. Kiehauta vesi ja lisää liivatelehdet. Sekoita liivateseos puolukkarahkan joukkoon ja kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Kiehauta vesi, sokeri ja puolukat. Soseuta ja puserra siivilän läpi soseeksi. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kiehauta vesi ja lisää liivatelehdet. Sekoita liivateseos puolukkasoseen joukkoon ja kaada seos hyytyneen täytteen pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti