tiistai 15. toukokuuta 2012

Vanilja-mansikkakakku


Pohja:
200g vaaleita täytekeksejä
50g margariinia

Täyte:
5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko

Kiillekerros:
mansikoita
3 liivatetta
3 dl vahvaa mansikkamehua (1½dl tiivistettä, 1½dl vettä)

Sulata margariini. Poista keksien välistä täyte ja sulata margariinin joukkoon. Sekoita joukkoon myös murskatut keksit. Painele seos leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto. Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Sulata liivatteet kuumaan kastikkeeseen. Jäähdytä hetki. Kaada kastike valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle. Valmista mansikkamehu ja kiehauta se kattilassa. Sulata liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hetki.  Kaada mansikoiden päälle vuokaan. Hyydyytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Ohje: kinuskikissa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti