tiistai 15. toukokuuta 2012

Piirakkaneliöt


Taikina:
250g voita tai margariinia
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
1prk (250g) rahkaa

Täyte:
250g jauhelihaa
1 sipuli
2dl keitettyä riisiä
1prk Creme Bonjour (mustapippuri-tilli tai valkosipuli)
suolaa, valkopippuria
persiljaa

Sekoita käin keskenään pehmeä margariini, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä kylmässä.
 Keitä riisi. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää riisi ja mausteet sekä Creme Bonjour. Sekoita, kunnes se sulaa.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi toinen puoli taikinasta 30 x 35 cm:n suuruiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperin päälle pellille. Merkitse levy taikinapyörällä kevyesti 5x5 cm:n kokoisiin neliöihin. Älä leikkaa pohjaan asti. Pane kullekin neliölle täytettä kahden teelusikan avulla. Kaaviloi toinen puoli taikinasta myös 30x35 cm:n kokoiseksi levyksi ja nosta se täytetyn levyn päälle. Painele kansilevy kämmenen syrjällä täytteiden välistä kiinni pohjalevyyn. Leikkaa taikinapyöräööä neliön muotoisiksi paloiksi. Voitele pinta munalla. Paista 225-asteessa n. 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti