maanantai 14. toukokuuta 2012

Piparkakkutaikina


200g huoneenlämpöistä margariinia
2½dl sokeria
1½dl siirappia
2 munaa
1l vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
2tl kanelia
2tl jauhettua inkivääriä
2tl jauhettua neilikkaa
2tl jauhettua pomeranssia

Paloittele huoneenlömpöinen margariini isoon kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja kaada margariinin ja sokerin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää se pienissä erissä taikinaan ensin puulastalla ja lopuksi kädellä sekoittaen. Muotoile taikinasta litteä möykky ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leivo taikinasta piparkakkuja ja paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti