tiistai 15. toukokuuta 2012

Neiti mustikan vaniljakääretorttu


Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl mustikkasosetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita


2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Pursotukset:

4 dl Flora Vispiä
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Sokeroidun mustikat:
pensasmustikoita
valkuaista
sokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munavaahdon joukkoon nuolijalla käännellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa välittömästi sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Valmista mustikkatahna. Survo mustikat sileäksi soseeksi sauvasekoittimella. Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Kaada mustikkahilloke kulhoon ja lisää voi nokareina. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa pari tuntia jähmettymässä.
Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi. Lisää vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe. Levitä pohjan päälle mustikkatahna ja vaniljavaahto. Kääri rullalle ja nosta leivinpaperin päällä jääkaappiin hetkeksi aikaa jähmettymään. Siirrä sitten tarjoilulautaselle.
Mausta Flora Vispi vaniljasokerilla ja siivilöi vaahdotuksen lomassa joukkoon vaniljakreemijauhe. Peitä kääretortun reunat pursottamalla tähtityllalla suoraa nauhaa alhaalta ylös. Pursota kääretortun laelle aaltoilevaa kuviota.
Upota mustikat valkuaiseen. Pyyhi ylimääräinen valkuainen pois. Kieritä mustikoita sokerissa. Anna kuivahtaa hetken aikaa. Mustikat voi sokeroida jo etukäteenkin – ne säilyvät jääkaapissa useamman päivän. Koristele kääretortun pinta mustikoilla.


Ohje: kinuskikissa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti