tiistai 15. toukokuuta 2012

Kinkkukeikauskakku


n. 400g ruisleipäviipaleita

Kostutus:
maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
250g palvikinkkua
1 punainen paprika
1 ruukku ruohosipulia
4dl kuohukermaa
250g piparjuurituorejuustoa (cantadou)
1½dl sinappikurkkusalaattia
½tl mustapippuria
½dl vettä

Valitse kakun kokoamista varten 1,5l vetoinen, pyöreäpohjainen kulho. Vuoraa kulho kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja halkaise kulmasta kulmaan kolmioiksi. Kasta leivät molemmilta puolilta maitoon. Asettele leipäviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Vatkaa kerma kevyekti vaahdoksi. Laita piparjuurituorejuusto toiseen kulhoon. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä liivateliemi tuorejuuston kanssa. Samalla tuorejuusto notkistuu. Sekoita tuorejuusto-liivateseos kermavaahdon joukkoon. Lisää täytteeseen kinkku-ja paprikakuutiot, ruohosipulisilppu, sinappikurkkusalaatti ja mustapippuri.

Kaada täyte kulhoon. Tasaa kulhon reunoilta täytteen yläpuolelle jääneet leipäviipaleet veitsellä leikkaamalla. Asettele kortutettuja leipäviipaleita täytteen peitoksi yhtenäiseksi kerrokseksi. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Asettele tarjoilulautasen reunoille salaatinlehtiä. Siirrä peitoksi laitetut kelmut syrjään ja aseta kulhon päälle lautanen. Pidä lautasta paikoillaan samalla, kun käännät kulhon nurinpäin. Nosta kulho pois paikoiltaan ja irrota kelmut kakun ympäriltä. Siirrä kakku lautaselta tarjoilulautasen päälle varovasti työntämällä.

Koristele halutessasi tomaattiruusukkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti