sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tuorejuustokakku


Pohja:
15kpl Digestive-keksejä
½dl sokeria
1½tl kanelia
60g voita

Täyte:
2dl kermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1dl appelsiinimehua
4 liivatelehteä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja siele reunat öljyllä. Sulata voi, anna hetki jäähtyä. Murskaa keksit hienoksi muruksi, sekoita joukkoon sokeri, kaneli ja sulatettu voi.  Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon sokerit ja ½dl appelsiinimehua. Kuumenna loput ½dl mehusta kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Nostele täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti