maanantai 14. toukokuuta 2012

Peltileipä

1l vettä
75g hiivaa
1dl rypsiöljyä
1rkl suolaa
1rkl sokeria
3dkl kaurahiutaleita
1dl auringonkukansiemeniä
n. 15dl hiivaleipä-tai sämpyläjauhoja

Kuumenna neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen ja lisää öljy, suola ja sokeri. Lisää hiutaleet, siemenet ja suurin osa jauhoista. Alusta taikinaa sen verran, että se irtoaa kulhon reunoista. Kohota noin 45 minuuttia.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele leipä jauhotetuin käsin ohuemmaksi levyksi. Voitele leivän pinta vedellä ja halutessasi ripottele pinnalle siemeniä tai leseitä. Leikkaa veitsellä leipä ruudukoiksi. Paina vietsi taikinan pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy kohottamisen aikana. Kohota peitettynä 30-45 minuuttia. Paista 200 asteessa niin kauan, kunnes leipä on saanut kauniin ruskean värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti