tiistai 15. toukokuuta 2012

kolmen suklaan hyydykekakku


Pohja:
175g tummia täytekeksejä
40g voita

Täyte:
5dl kermaa
100g tummaa suklaata
100g maitosuklaata
100g valkosuklaata
300g maustamatonta tuorejuustoa
½dl tomusokeria
½rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
vettä 1/4dl per kerros
+ 1½rkl kaakaojauhetta

Sulata voi. Poista kekseistä täte ja sulata voin joukkoon. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä pohja leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle.

Valmista ensimmäinen täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sulata tummasuklaa mikrossa. Notkista 100g tuorejuustoa ja sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaasula ja kaakaojauhe. Kuumenna 1/4dl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 2 liivatelehteä. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään seuraavan kerroksen valmistamisen ajaksi.

Valmista toinen täyte. Sulata maitosuklaa mikrossa. Notkista 100g tuorejuustoa ja lisää joukkoon suklaasula. Kuumenna 1/4dl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 2 liivatelehteä. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte edellisen kerroksen päälle varovasti ja nosta jääkaappiin hyytymään viimeisen kerroksen valmistamisen ajaksi.

Valmista kolma täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa. Notkista 100g tuorejuustoa ja lisää joukkoon suklaasula. Kuumenna 1/4 dl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 2 liivatelehteä. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon loppu kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte edellisen täytteen päälle varovasti. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Ohje: pullahiiri.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti