tiistai 15. toukokuuta 2012

Ylioppilaan juhlakakku


Pohja:
5 kananmunaa
150g tummaa suklaata
2½dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
200g voita
2dl fariinisokeria

Kostutus:
1½dl maitoa
1tl vaniljasokeria

Täyte:
5dl kuohukermaa
4rkl ruokotomusokeria
2tl cappuccino-jauhetta
130g tummaa suklaata

Kuorrutus:
500g valkoista sokerimassaa

Koristeet:
sokerimassaa
7 Kick-patukkaa
sokerikuorrutetta

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset. Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten. Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Erota noin 1dl valmista vaahtoa erilliseen astiaan täytetyn kakun pinnalle levitettäväksi. Sekoita vaahdon joukkoon ruokotomusokeri ja cappuccino-jauhe. Rouhi tumma suklaa veitsellä tai monitoimikoneella. Sekoita täytteeseen.

Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Siirrä päälle seuraava levy, kostuta ja täytä. Nosta kanneksi viimeinen levy ja kostuta. Muotoile päällimmäisen pohjalevyn terävää reunaa pyöreämmäksi sahalaitaisella veitsellä leikaten. Levitä kakun pintaan kermavaahto tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Kauli sokerimassa ohueksi (2-3mm) levyksi. Käytä runsaasti tomusokeria varsinkin, jos et omista silikonialustaa. Levyn tulee olla niin iso, että kakun päälle laitettaessa se ulottuu reilusti yli alareunojen. Nosta levy kakun päälle ja painele kakun pintaa. Alareunan saat sileäksi vetämällä marsipaania alaspäin ja painamalla sitä samalla kakun pintaan kiinni. Laskoksia saattaa syntyä johonkin kohtaan tiheämmin. Pyri jakamaan niitä tasaisemmin - näin siloittaminen helpottuu. Leikkaa ylimääräiset reunat pois aivan kakun alareunasta. Kauli osa jäljelle pääneestä sokerimassasta levyksi ja leikkaa siitä lakin lipan muotoinen pala. Muotoile lipan takareunaa sokerimassaa lisäämällä paksummaksi ja painele etureunaa vastaavasti ohuemmaksi. Siirrä lippa kiinni kakun alareunaan.

Muotoile Kick-lakritseista tasainen pallo. Kauli n. 2/3 pallosta ohueksi, pitkäksi levyksi, joka riittää pituudeltaan kakun ympäri. Leikkaa levystä n. 2cm leveä nauha. Pursota sokerikuorrutteella kakun alareunaan pieniä nokareita liimaksi lakritsinauhalle. Paina nauha kiinni kakkuun. Kauli loppu lakritsi ohueksi levyksi. Leikkaa levyn toinen reuna kakkua myötäileväksi kaareksi. Nosta levy lipan päälle. Muotoile etureuna (marsipaani)veitsellä leikaten.

Ohje: kinuskikissa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti