maanantai 14. toukokuuta 2012

Marsipaanikakku


Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Kostutukseen:
1dl sitruunaista kivennäisvettä

Täyte:
1dl vispikermaa
1dl rahkaa
1rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
4dl lakkahilloa

Koristeet:
punaista- ja valkoista marsipaania
valkoista sokerikuorrutetta
helmikoristeita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos munavaahtoon. Voitele ja jauhoita irtoreunainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Jäähdytä pohja ja leikkaa se 3 levyksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Kostuta pohjalevy, levitä sille puolet lakkahillosta ja rahkaseoksesta. Nosta seuraava levy päälle, kostuta ja levitä sille loput lakkahillosta ja rahkasta. Nosta kansilevy päälle.

Kaulitse valkoisesta marsipaanista vähän kakun pohjaa suurempi levy ja nosta se kakun päälle. Kaulitse loppu päällysteestä kahdeksi kapeaksi kakun reunoille sopivaksi levyksi. Nosta levyt kakun reunoille ja taputtele tasaiseksi. Kaulitse punainen marsipaani levyksi ja painele kukan muotoisella muotilla sopiva määrä kukkia reunoille. Tee koristeristikko koristeeksi kakun päälle ja liimaa kuorrutteen avulla koristehelmiä kakun päälle ja reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti