maanantai 14. toukokuuta 2012

Marenkileivokset


2 kananmunan valkuaista
6rkl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri sekaan vähitellen. Marenkivaahto on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyn kulhon pohjalla. Pursota marenkivaahtoa pursotinpussin avulla leivinpaperin päälle pieniksi ympyröiksi. Aloita keskeltä ja etene kohti reunoja piirtäen ympyrää. Kun leivoksen pohja on valmis, pursota vaahdosta noin sentin korkuiset reunat. Paista 75 asteessa, kunnes ne ovat täysin kuivia. (noin 1 tunti)Käännä uunin lämpö pois, avaa luukku raolleen ja kuivata marenkeja uunin jälkilämmössä noin puoli tuntia. Päälle vadelmarahkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti