tiistai 15. toukokuuta 2012

Vanilja-mustikkapiirakka


Pohja:
150g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl kardemummaa

Täyte:
3/4dl perunajauhoja
½dl sokeria
4dl kevytmaitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko
200g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
1 kananmuna
6dl mustikoita
2rkl perunajauhoja
2rkl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon vähän kerrassaan maito. Lisää vispilällä sekoittaen keltuainen. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja laita puolikkaat kattilaan. Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Nosta pois liedeltä. Poimi vaniljatangon puolikkaat kiisselistä. Sekoita joukkoon vaniljaruotejuusto ja kananmuna. Levitä pohjan päälle.
Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Levitä mustikat vaniljatäytteen päälle. Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos pohjan reunat tummuvat liikaa ennen ajan täyttymistä. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilemista.

Ohje: kinuskikissa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti