maanantai 14. toukokuuta 2012

Wienerleivät


2½dl kylmää maitoa
50g hiivaa
2 munaa
½dl sokeria
3/4tl suolaa
2tl kardemummaa
½dl sulatettua margariinia
8dl vehnäjauhoja

Kaaviloimiseen:
250g margariinia

Liota kylmään maitoon hiiva. Sekoita joukkoon munat, sokeri, suola, kardemumma ja rasvasula. Lisää vehnäjauhot ja sekoita vain sen verran, että aineet menevät sekaisin. Taikinaan ei saa syntyä sitkoa. Anna taikinan levätä viileässä paikassa 10-15 minuuttia. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa jääkaappikylmä rasva ohuiksi viipaleiksi ja levitä 2/3:lle taikinalevyä. Taita taikina 3 osaan, ensin rasvaton osa rasvalla peitetyn osan päälle. Anna taikinan levätä kylmässä paikassa 15 minuuttia. Kauli taikina jälleen suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taita kolmeksi. Anna taikinan levätä viileässä paikassa 15 minuuttia. Toista sama vielä 2 kertaa ja anna viimeisen kaulitsemisen jälkeen taikinan levätä 1 tunti. Ota puolet taikinasta ja kauli se 20x30cm suuruiseksi levyksi. Leikkaa taikinalevyn lyhyemmältä sivulta noin 1½cm levyisiä nauhoja.. Kierrä naurat löyhälle kierteelle ja sen jälkeen pyöreiksi tai kahdeksikon mallisiksi wienerleiviksi. Tee sama toiselle puolelle taikinaa. Anna leivonnaisten kohota viileähkössä huoneenlämmössä peitettyinä. Voitele leivonnaiset munalla. Pursota wienereiden keskelle paistonkestävää hilloa. Paista 225 asteessa 10 minuuttia. Siivilöi leivonnaisten pinnalle juuri ennen tarjoamista tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti