tiistai 15. toukokuuta 2012

Runebergin tortut


Taikina:
100g piparkakkuja
2½dl mantelijauhetta
3dl täysjyvävehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1rkl kardemummaa
1rkl vaniljasokeria
250g voita tai margariinia
3dl sokeria
4 kananmunaa
2dl kuohukermaa

Koristelu:
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta

Hienonna piparkakut. Sekoita keskenään piparimurut, mantelijauhe, täysjyvävehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen munat edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa.

Lusikoi taikina vuokiin. Kypsennä 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Laita jäähtyneiden muffinssien päälle teelusikallinen vadelmahilloa. Pursota sokerikuorrutteella reunus ympärille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti