sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Mehevät suklaamuffinssit kinder bueno ja nutellatäytteellä


Mehevät suklaamuffinssit, sisällä nutellatäyte ja päällä kinder buenolta maistuva kuorrutus, kuullostaa aika täydelliseltä! Suklaan ystäville loistava kahvipöydän herkku, jopa oma suklaannälkä lähti yhdellä muffinssilla. 

Tämä ohje on löydetty Naag - blogista. Tulostin sen itseasiassa itselle talteen jo vuosi sitten, mutta nyt vasta sain näitä kokeiltua. Muokkasin nutellatäytteen määrää ohjeeseen pienemmäksi, sillä käytin alkuperäisestä ohjeesta ehkä 1/4 muffinssien sisään. Jääkaapissa odottaakin tämä loppu 3/4, pitäisi keksiä mihin sen hyödyntäisin. 

Mikäli nämä muffinssit kuullostavat liian makeilta, suosittelen ottamaan talteen edes itse suklaamuffinssien ohjeen. Jogurtin ansiosta nämä ovat erittäin pehmeitä ja meheviä, liian usein on tullut maistettua kuivia muffinsseja. Päälle sopisi myös perinteinen tuorejuustokuorrutus? Seuraavan kerran, kun teen suklaamuffinsseja, käytän kyllä tätä kyseistä reseptiä. 

Suklaisia herkutteluhetkiä! :)

24kpl muffinsseja

150g voita
2½dl sokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
2dl kaakaojauhetta
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta
3/4tl ruokasoodaa
1½dl turkkilaista jogurttia
1tl vanilja-aromia
4rkl maitoa

Täyte:
50g nutellaa
½dl kuohukermaa
1rkl maitosuklaahippuja (Dr.Oetker)
1rkl valkosuklaahippuja (Dr.Oetker)

Kuorrute:
225g voita
4dl tomusokeria
110g nutellaa
1tl vanilja-aromia
3rkl kuohukermaa

Koristelu:
Kinder Bueno - patukoita
maito- ja valkosuklaahippuja

Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Lisää seokseen turkkilainen jogurtti, vanilja-aromi ja maito. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina muffinivuokiin. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.

Valmista täyte. Mittaa kulhoon nutella. Kuumenna kuohukerma kiehuvaksi (kattilassa tai mikrossa) ja kaada nutellan sekaan. Sekoita tasaiseksi. Mittaa lopuksi joukkoon maito- ja valkosuklaahiput. 

Kaiverra muffinssien päältä ympyrän muotoinen palanen. Voit lusikan avulla vielä painella taikinaa, jotta saat hyvän kolon täytteelle. Kaada täytettä koloon ja nosta aiemmin leikkaamasi palanen takaisin päälle. 

Valmista kuorrute. Sekoita nutella ja pehmeä voi keskenään, lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Mittaa lopuksi joukkoon vanilja-aromi ja kuohukerma, sekoita. Pursota kuorrute tähtityllan avulla muffinssien päälle. 

Koristele lopuksi kinder bueno - patukoilla ja suklaahipuilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti