sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Kinkkuvoileipäkakku maustekakkuvuokaan tehtynä


Tämä kinkkuvoileipäkakku oli myös tarjolla mieheni mumman 85-vuotis syntymäpäivillä. Tutulla ohjeella mentiin, pienillä ainemäärä-muutoksilla. Olen kerran aiemmin tehnyt lohivoileipäkakun maustekakkuvuokaan ja nyt ajattelin myös tämän kakun toteuttaa samalla tyylillä. Kakku on helppo kasata vuokaan, vaikka leipien kanssa joutuu tekemään pienen palapelin kasauksen. Myös kakun kumoaminen tarjoilualustalle on kätevää. 

Koristeina mentiin tutulla, yksinkertaisella tyylillä. Monesti vähemmän on parempi vaihtoehto. 

500g graham-paahtoleipää
kostutus maidolla

Täyte1:
250g palvikinkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrttituorejuustoa
150g ranskankermaa
1 iso maustekurkku
mustapippuria

Täyte2:
1 pieni punainen paprika
100g tuorekurkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa
mustapippuria, suolaa

Koristeet:
1dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
(valkopippuria, suolaa)
herneenversoja, tomaatinkuorista tehdyt ruusut, pippurikinkku-ruusut

Valmista ensimmäinen täyte. Pilko palvikinkku ja maustekurkku pieneksi kuutioksi. Notkista maustamaton- ja yrttituorejuusto keskenään, lisää creme fraishe ja pilkottu kinkku ja kurkku. Mausta mustapippurilla oman maun mukaan. Nosta jääkaappiin toisen täytteen valmistamisen ajaksi.

Pilko paprika ja tuorekurkku pieneksi kuutioksi. Notkista tuorejuusto, sekoita joukkoon ranskankerma, paprika ja kurkku. Mausta oman maun mukaan pippurilla ja suolalla. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Vuoraa maustekakkuvuoan pohja kelmulla. Leikkaa leivistä reunat pois. Halkaise muutama leipä keskeltä halki ja aseta vuoan pohjalle. Pohjaa varten joutuu suorittamaan pienen palapelin kokoamisen, jotta saa tasaisen leipäkerroksen. Kostuta maidolla. Levitä puolet kinkkutäytteestä. Tee toinen leipäkerros, kostuta ja lisää kokonaan paprika-kurkkutäyte. Lisää uusi leipäkerros, kostuta ja levitä loput kinkkutäytteestä. Lopuksi viimeinen leipäkerros ja kostutus. Suojaa pinta kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan, mielellään yön yli jotta maut tasaantuvat kunnolla. Voit tarvittaessa nostaa päälle pienen painon. 

Poista päältä kelmut ja kumoa kakku tarjoilualustalle. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Mausta suolalla. Levitä kakun päälle ja pinnalle tasaisesti. Koristele herneenversoilla sekä tomaatti- ja pippurikinkkuruusuilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti