sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Karviais-kookoshillo


Käytiin viikonloppuna mummun ja papan luona hakemassa viinimarjoja ja samalla reissulla pappa poimi mukaan myös karviaisia. Alunperin oli tarkoitus syödä ne mökillä viikonlopun aikana, mutta niitä jäi sen verran yli, että jotain niistä piti keksiä. Äiti kehui karviaishilloa, josta idea sitten lähtikin. Itse en ollut ikinä karviaishilloa maistanut, enkä edes ikinä ajatellut miten hyvää hilloa niistä saisi. 

Tässä neljän raaka-aineen hillossa yhdistyy huippuhyviä makuja! Hillo on kirpeän makea, vähän vaniljainen ja pehmeän kookoksinen. Kookos ei itsellä kuulu lempi raaka-aineisiin, mutta jostain syystä hilloon se sopii täydellisesti. Viimevuonna hyödynsin kookosta raparperihillon kanssa, jonka ohjeen löydät hillot-tunnisteen alta. 

Nauti hillosta puuron, jogurtin, rahkan tai vaikka pullan päällä! Äidin mukaan karviaishillo toimii myös pinaattilättyjen kanssa, pitää ehkä kokeilla joku päivä. 

2l karviaisia
2dl kookoskermaa
1 vaniljatanko
500g hillosokeria

Puhdista ja huuhtele karviaiset. Lisää marjat ja kookoskerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Myös vaniljatangon puolikkaat voi laittaa seoksen joukkoon, jotta saadaan kaikki maut mukaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Kaada joukkoon hillosokeri koko ajan sekoittaen ja anna keittyä 20-25 minuuttia, välillä sekoitellen. Poista vaniljatangon puolikkaat ja soseuta hillo sauvasekoittimella. Anna hillon jäähtyä ja kaada lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti