sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Twix-keksit


Onko moni vielä törmännyt twix-levitteisiin ruokakaupan hyllyillä? Muistaakseni alkukeväästä näitä tuli ainakin k-ruokakauppoihin, en tiedä onko näitä ollut myynnissä muuallakin. Jokatapauksessa nappasin samantien purkin ostoskärryyn ja jotakin herkkua levitteestä piti tehdä. Nämä herkut saivat odottaa elokuun alkuun, sillä purkkihan oli unohtunut kaapin perälle, heh..

Täältä löytyy enemmän infoa levitteistä, joita löytyy twix-, bounty- ja teasers makuina. Lyhyesti levitteet sopivat käytännössä mihin tahansa; levitteeksi, pikkuleipien väliin, paahtoleivän päälle, kakkujen väliin tai kuorrutuksiin,.. 

Hyödynsin koko purkillisen levitettä keksitaikinaan. Käytin vanhaa keksireseptiä, mitä sovelsin sitten tähän sopivaksi. Maultaan olivat erittäin hyviä, vaikkei nämä niin voimakkaasti twix-kekseiltä maistukaan. Toki kun tietää mitä nämä sisältävät, sen maistaa sen jälkeen. Näihin kekseihin voi hyödyntää muitakin levitteita, esimerkiksi suosittua nutellaa. 

n. 20kpl

110g voita
100g (1,2dl) sokeria
85g (1,2dl) fariinisokeria
1 kananmuna
200g twix-levitettä
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa

Vaahdota pehmeä voi sokerien kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kananmuna edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon myös twix-levite. Yhdistä kuivat aineet keskenään, kääntele huolellisesti taikinan joukkoon. Ota taikinasta ruokalusikan avulla kokkareita ja asettele leivinpaperin päälle parin sentin välein. Litistä käsillä keksejä, voit myös muotoilla reunat tarvittaessa tasaiseksi. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä ennen keksien siirtelyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti