sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Vaniljainen karviaispiirakka


Karviaismarjapiirakkaa ei ole aiemmin tullut tehtyä, eikä edes maistettua. Julkaisin aiemmin karviaishillon reseptin ja tästä jäi vielä litran verran marjoja jemmaan- eli juuri piirakan verran! Sattumalta selailin pullahiiren blogia, josta tämä kyseinen resepti on peräisin. Yksinkertainen resepti, josta löytyy muropohja, vaniljatäyte ja marjat. 

Olisin kaivannut täytteeseen vielä enemmän vaniljan makua, mutta ehkä toteutan tämän ensikerralla. Joko kaksi vaniljatankoa tai sitten vaniljajauhetta purkista. Kirpsakat karviaismarjat olivat kuitenkin täydellisiä. Piirakkaan saa enemmän väriä, jos sattuu löytymään myös punaisia karviaisia. Tämä minun tekemä on hieman aneemisen värinen, mutta maukas! 

Pohja:
200g voita
4dl vehnäjauhoja
1dl tomusokeria
½dl kylmää vettä

Täyte:
1l karviaismarjoja
3dl maitoa
2dl kuohukermaa
3 keltuaista
4rkl maissitärkkelystä
1 3/4dl tomusokeria
1 vaniljatanko

Pilko kylmä voi kulhoon pieniksi paloiksi. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja tomusokeri. Nypi käsin murumaiseksi seokseksi, lisää lopuksi kylmä vesi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Putsaa ja huuhtele karviaismarjat. Laita kattilaan maito, kuohukerma, keltuaiset, maissitärkkelys ja tomusokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Vaniljatangon puolikkaat voi myös lisätä joukkoon, jotta kaikki maku saadaan varmasti mukaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Ota vaniljatangon palat pois täytteestä. Levitä puolet karviaisista pohjan päälle, lisää vaniljatäyte. Ripottele loput karviaiset pinnalle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Käytä tarvittaessa foliota, jos pinta meinaa tummua liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti