lauantai 15. heinäkuuta 2017

Herkullinen kirsikkapiirakka


Torilta ostetut tuoreet kirsikat ovat kesän ehdoton herkku, mutten ikinä ole hyödyntänyt niitä leivonnassa. Olen joskus etsinyt kirsikkapiirakan ohjeita, mutten ole löytänyt sopivia. Nyt kuitenkin tärppäsi, nimittäin Peggyn pieni punainen keittiö blogista! Näytti niin herkulliselta koristeristikoineen, joten ehdottomasti piti testata. 

Tuoreet kirsikat ja rouskuva, muromainen taikinapohja - täydellistä! Makeaahan tämä on, mutta silti täydellinen kahvipöytäherkku. Kirsikan ystävät, mikäli etsitte loistavaa herkkua kahvipöytään, tässä erinomainen vaihtoehto! :)

Pohja:
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
250g voita
1 kananmuna

Täyte:
1dl ruokokidesokeria
1dl sokeria
½tl jauhettua kardemummaa
1rkl sitruunamehua
2rkl maissijauhoja
10dl kirsikoita

Kananmuna voiteluun

Sekoita kuivat aineet keskenään. Paloittele jääkaappikylmä voi kuutioiksi ja nypi murumaiseksi seokseksi kuivien aineiden kanssa. Lisää kananmuna ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina 2/3 ja 1/3 osaan. Laita taikinapallot tuorekelmun sisään ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. 

Valmista täyte. Pese kirsikat, halkaise ja poista kivi sisältä. Sekoita muut raaka-aineet keskenään, lopuksi kirsikan puolikkaat. 

Nosta taikinapallot pois jääkaapista. Kauli isommasta taikinapallosta jauhoja apuna käyttäen piirakkapohjan kokoinen ympyrä ja nosta se voideltuun piirakkavuokaan. Kaada pinnalle kirsikkatäyte. Kauli pienemmästä taikinapallosta suorakaiteen muotoinen levy ja leikkaa taikinapyörällä suoria koristenauhoja. Asettele piirakan päälle. Voitele koristenauhat kevyesti kananmunalla. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin värin. 

Nauti kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti