sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Tuulihatut savuporo-täytteellä


Syntymäpäiväni kunniaksi oli tänä vuonna kahvipöydässä tarjolla tuulihattuja savuporotäytteellä. Tein taikinan tutulla ohjeella, minkä olen joskus täällä blogin puolellakin julkaissut. Taikina on helppo ja nopea valmistaa sekä nämä saa kyllä helposti onnistumaan, kunhan muistaa olla availematta uunin luukkua paiston aikana!

Poroa tulee harvemmin leivonnassa käytettyä, saattaa melkein johtua sen kalliista kilohinnasta. Tähän lihaa ei kuitenkaan mennyt kuin 150g joten hinnalla ei ollut merkitystä. Joskus voisin kyllä tehdä piirakoita tai voileipäkakkua poron lihasta, saa nähdä koska tämä tapahtuisi.. Täyte on melko suolaista, vaikkei siihen erikseen suolaa ole lisättykään. En pororouhetta itsessään edes maistanut, mutta suolakurkku voimistaa makua entisestään. Voit korvata suolakurkun myös paprikalla, mutta poronliha ja suolakurkku on kyllä aika lyömätön yhdistelmä, suolaisuudesta huolimatta.. :)

Ohjeesta tulee n. 35 kappaletta tuulihattuja

Taikina:
2½dl vettä
100g voita
2½dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Täyte:
150g savuporo-rouhetta
200g yrtti-tuorejuustoa
1 suolakurkku
ripaus mustapippuria

Mittaa vesi ja voi kattilaan, lämmitä kunnes voi on sulanut. Sekoita vispilän avulla mukaan vehnäjauhot. Jatka sekoittamista puukauhalla, kunnes vehnäjauhot ovat turvonneet ja seos on reunoilta ja pohjasta irtoava möykky. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Lisää seokseen kananmunat yksitellen, voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursottele massasta pieniä nokareita leivinpaperin päälle. Muista jättää kunnon välit tuulihattujen väleihin!

Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat kauniin ruskeita. Älä avaa uunin luukkua kesken paiston!!

Valmista täyte. Pilko suolakurkku pieneksi kuutioksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Laita massa pursotuspussiin. Leikkaa pussin päähän reikä, tyllaa ei tarvita. Tee jäähtyneisiin tuulihattuihin pieni reikä, jonka kautta pursota täyte tuulihattujen sisään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti