sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Pellillinen kinkku-pekonipiirakkaa


Monenlaisia suolaisiapiirakoita on tullut tehtyä, mutta huomasimpa tässä pekonipiirakan unohtuneen täysin. Asia saatiin onneksi korjattua, kun piti keksiä miehen syntymäpäiville suolaista tarjottavaa. Muuten täytteessä on perusaineet, mitä nykyään aina suolasiinpiirakoihin päätyy. Pitäisi ehkä alkaa etsimään netistä uudenlaisia ohjeita, kun aina tulee turvauduttua tuttuihin ja turvallisiin kaavoihin. 

Täyte on helppo tehdä, vähän pilkkoa aineksia, paistaa pekonit ja sekoittaa kaikki keskenään. Ylimääräisiä mausteitakaan ei tarvita, kun pekoni on itsessään todella suolaista ja toisesta kermapurkista tulee mukavasti pippurin makua. 

Tein piirakan vaihtelun vuoksi uunipellin kokoisena, mutta mikäli puolitat kaikki ainemäärät onnistuu tavalliseen piirakkavuokaan myös. 

Pohja:
6dl vehnäjauhoja
2dl grahamjauhoja
1tl suolaa
300g voita tai margariinia
1dl kylmää vettä

Täyte:
2pkt pekonia
400g savukinkkua
2,5dl mustapippuri-ruokakermaa
2,5dl kolmen juuston ruokakermaa
4 kananmunaa
4dl juustoraastetta
1 pieni keltainen paprika
1 pieni punainen paprika
1 ruukku persiljaa

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele pohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi levyksi. 

Valmista täyte. Pilko pekoni ja savukinkku kuutioiksi. Paista pekoni pannulla lähes kypsäksi, ei täysin rapeaksi asti. Lisää joukkoon myös kinkkukuutiot, jolloin ne saavat pekonin rasvasta vielä makua. Kuutioi paprikat pieniksi kuutioiksi, hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada pohjan päälle ja paista 200 asteessa 40-45 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti