tiistai 16. elokuuta 2016

Kinkku-salamipiirakka


Tälläkertaa vuorossa kinkku-salamipiirakkaa, en ole muistaakseni salamia ennen piirakoissa käyttänytkään. Nämä piirakat usein katoavat kahvipöydästä nopsaa, maistuu kaikille! Tässä on lisäksi myös aurajuustoa, joka omasta mielestäni sopii aivan kaikkeen.

Kermaviili-voitaikina:
150g voita
3dl vehnäjauhoja
2dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
200g kermaviiliä
1½dl juustoraastetta

Täyte:
2dl savukinkkukuutioita
60g salamia
1 pieni paprika
100g aurajuustoa
200g aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
1½dl kolmen juuston ruokakermaa
1dl juustoraastetta
2 kananmunaa

Valmista kermaviili-voitaikina. (mielellään jo edellisenä päivänä!!) Sekoita keskenään vehnäjauhot, grahamjauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi huoneenlämpöisen voin joukkoon jauhoseos. Lisää kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Lisää lopuksi juustoraaste. Muotoile taikinasta pallo, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi. (tai mielellään yön yli). Kaulitse taikinasta jauhoja apuna käyttäen pyöreä levy ja nosta voideltuun piirakkkavuokaan.

Valmista täyte. Pilko paprika ja kinkku kuutioiksi ja murenna aurajuusto. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään (paitsi salami). Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja asettele pinnalle salamit. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti