torstai 18. elokuuta 2016

Äitienpäivän valokuvakakku



Äitenpäivänä leivotuttujen kakkujen reseptit on hyvä julkaista blogiin vasta elokuun puolivälissä, hups.. :')

Olen jo kauan halunnut käyttää tulostettavaa kakkukuvaa leivonnassa ja äitienpäivän kakkuun se sopi mainiosti. Tein meidän lapsuuskuvista, vanhempien kuvista sekä tottakai lemmikistä kuvakollaasin. Tilasin kakkukuvan ullanunelma.fi sivuilta, tilaus kävi helposti ja nopeasti. Lisäksi ei mennyt kuin 2 päivää, niin kuva oli perillä. Kakkukuvaa ei kannata tilata liian aikaisin, sillä muuten se ehtii kuivaa. Itse tein tilauksen reilu viikko etukäteen.

Kakun täytteitä olen käyttänyt aiemmin juustokakuissa ja molemmista on äiti aina pitänyt. Maultaan kakku oli raikas.

Pohja:
8 kananmunaa
3dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta

Kostutus:
appelsiinimehu / jaffa

Vanilja-passionhedelmätäyte:
2dl kuohukermaa
200g vaniljatuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
130g valkosuklaata
4 isoa passionhedelmää
2 liivatelehteä
1rkl vettä

Mangotäyte:
2dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
reilu puolet bonne-mangososeesta
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
½dl sitruunamehua
2 liivatelehteä

Koristeet:
valkoista sokerimassaa
A4 kokoinen kakkukuva
keltaista sokerimassaa ruusuihin

Pursotukset:
3dl kuohukermaa
1prk maitorahkaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada taikina kahdelle uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia, kunnes pohja saa hieman väriä. Varo polttamasta pohjia, se tapahtuu nopeasti. Mikäli sinulta löytyy kiertoilmauuni, paista 170 asteessa. Kumoa valmiit pohjat sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Leikkaa pohjat niin, että saat 3 kakkupohjalevyä. (A4 kokoinen kakku pitäisi saada)

Valmista vanilja-passionhedelmätäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Notkista tuorejuusto ja sekoita vaniljarahka joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Halkaise passionhedelmät ja puserra niiden mehu siivilän läpi. Kuumenna passionhedelmämehu ja vesi yhdessä mikrossa ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon ja tämän jälkeen yhdistä valkosuklaa-kermavaahtoon.

Valmista mangotäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta säilykemangot ja soseuta. Halutessasi voit laittaa soseen vielä siivilän läpi, jotta siitä tulee varmasti sileää. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon mangosose. Lisää tuorejuusto-mangoseos kermavaahdon joukkoon. Lisää sokereita maun mukaan. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana täytteeseen.

Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilualustalle, kostuta. Levitä pinnalle vaniljapassionhedelmätäyte. Nosta toinen kakkulevy päälle, kostuta ja levitä mangotäyte pinnalle. Nosta kolmas kakkulevy, kostuta ja nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Vatkaa pursotuksia varten kerma vaahdoksi, lisää maitorahka ja sokereita maun mukaan. Levitä rahka-kermaseosta kakun pinnalle. Aseta kakkukuva kakun päälle. Pursota tähtityllan avulla kakun reunat. Koristele ruusuilla ja perhosilla.

HUOM! Kakkukuva kannattaa laittaa pinnalle n. 5h ennen tarjoilua, jotta sitä on helpompi leikata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti