tiistai 16. elokuuta 2016

Kolmen kerroksen juustokakku


Tämä kakku oli omilla syntymäpäiväkahveilla tarjottavien joukossa. On jo pidemmän aikaa pitänyt kokeilla "neapolitan cheesecake" kakkua, vihdoinkin sain suunniteltua reseptin. Kakun vadelmatäytteen sisään on upotettu vielä kokonaisia vadelmia, jotka ovat ikään kuin "yllärinä" kakun leikkaajalle. Tästä ei valitettavasti tullut otettua kuvaa.. Testasin täytteissä myös kahta itselle uutta tuorejuustoa; suklaa ja mustaherukka. Yleensä tulee käytettyä vain niitä maustamattomia tuorejuustoja. Miksei muuten ole vielä kauppojen hyllyillä vadelmatuorejuustoa??

Täytteet olivat erinomaisia yhdessä sekä myös erikseen maisteltuna. Vielä tuoreet vadelmat pinnalla kruunasivat tämän kakun. Testasin myös ensimmäistä kertaa juustokakun pintaan suklaaganachea, nam! Kakku on tehty isoon, halkaisijaltaan 26cm kokoiseeen irtopohjavuokaan.

Pohja:
300g Aito vanilja - täytekeksejä
50g voita

Suklaatäyte:
2dl kuohukerma
1tl vaniljasokeria
130g maitosuklaata
200g suklaa-tuorejuustoa
2 liivatelehteä
1rkl vettä

Vadelmatäyte:
2dl kuohukerma
½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl vaniljakreemijauhetta
200g mustaherukka-tuorejuustoa
200g vadelmia
4 liivatelehteä
1rkl vettä

Vaniljatäyte:
2dl kuohukerma
200g vaniljatuorejuusto
200g vaniljarahka
1tl vaniljakreemijauhe
1 vaniljatanko
2rkl maitoa
4 liivatelehteä

Suklaaganache:
70g tummaa suklaata
50g maitosuklaata
3/4dl kuohukermaa
1rkl voita

Koristeet:
200g tuoreita vadelmia
suklaarouhetta
muutama mintunlehti

Vuoraa halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele reunat öljyllä.

Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon voisula. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin ensimmäisen täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista suklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaniljasokeri. Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Kuumenna 1rkl vettä kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja kaada täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin toisen täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista vadelmatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokerit, vaniljakreemijauhe, notkistettu mustaherukka-tuorejuusto ja 150g vadelmia. Kuumenna 1rkl vettä kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täytteestä puolet suklaatäytteen päälle, asettele 50g kokonaisia vadelmia täytteeseen, lisää loppuvadelmatäyte vadelmien pinnalle. Nosta vuoka jääkaappiin.

Valmista vaniljatäyte. Laite liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto, vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe. Halkaise vaniljatanko puoliksi pituussuunnassa. Laita maito ja vaniljatangon puolikkaat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Poista vaniljatangon puolikkaat. Sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet kiehuvan maidon joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää täytteen joukkoon. Kaada vaniljatäyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Mittaa suklaat ja kuohukerma kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaat ovat sulaneet. Nosta pois levyltä ja lisää 1rkl voita. Anna suklaaganachen jäähtyä hetki ja kaada juustokakun pinnalle. Aloita kakun keskiosasta ja etene varoen reunoja kohti. Nosta jääkaappiin hetkeksi, jotta suklaa hieman kovettuu. Asettele pinnalle tuoreet vadelmat, suklaarouhe ja mintunlehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti