torstai 18. elokuuta 2016

Juustoteeleipä


Taikinan valmistus ja muotoilu uunipellille vie vajaa 10 minuuttia, uunissä nämä herkut valmistuvat 15 minuutissa. Nopeaa, helppoa ja herkullista puolessa tunnissa! Miksei näitä tule tehtyä useammin?

Multa löyty kaapista avattu juustopussi, mikä piti saada hyödynnettyä ennenkuin menee pilalle. Halusinkin heti tehdä teeleipiä, sillä en edes muista koska näitä olisi viimeksi tullut syötyä. Ohje on valion sivuilta. Vaikka ne perinteiset teeleivät on hyviä, ovat juustoteeleivät erinomaisia. Taikinassa oleva juustoraaste tekee koostumuksesta ihanan pehmeän ja mehukkaan ja vielä pinnalle ripoteltu raaste saa pientä rapsakkuutta mukaan.

Ohjeesta tulee 2 isompaa pyöreää levyä, 8 leipäpalaa

2dl maitoa
1 kananmuna
50g voita sulatettuna
3dl juustoraastetta (2dl taikinaan, 1dl päälle ripoteltuna)
2tl leivinjauhe
½tl suola
5dl vehnäjauho

Sekoita maito, kananmuna, sulatettu voi ja 2dl juustoraastetta keskenään. Lisää tämän jälkeen leivinjauhe ja suola, lopuksi vehnäjauhot. Muotoile leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen kaksi pyöreää levyä. (noin sentin paksuisia levyjä). Ripottele pinnalle 1dl juustoraastetta. Leikkaa jo tässä vaiheessa taikina neljään osaan (pitkittäis ja poikittaissuunnassa). Valmiit teeleivät on helpompi leikata paloiksi uunista tulon jälkeen. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet hieman väriä. Nauti teeleivät lämpöisenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti