tiistai 16. elokuuta 2016

Texmex-piirakka


Tulisuutta ja vahvoja makuja, texmex piirakat kuuluvat ehdottomasti omiin suosikkeihin! Nämä piirakat sopivat loistavasti kahvipöytään, mutta myös illanistujaisiin. Tulisuutta saat lisää vaihtamalla taco-mausteseospussin mediumista hottiin. Olen joskus aiemminkin tehnyt vastaavanlaisen piirakan, silloin mukana oli myös aurajuustoa, jota voit tähänkin ohjeeseen halutessasi lisätä.

Kermaviili-voitaikina:
150g voita
3dl vehnäjauhoja
2dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
200g kermaviiliä
1½dl juustoraastetta

Täyte:
400g jauhelihaa
1pss taco-mausteseosta medium
170g Valion Texmex-juustoraastetta
150g ranskankermaa
2 kananmunaa
½ suippopaprika
muutama säilykejalapenon pala pinnalle

Valmista kermaviili-voitaikina. (mielellään jo edellisenä päivänä!!) Sekoita keskenään vehnäjauhot, grahamjauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi huoneenlämpöisen voin joukkoon jauhoseos. Lisää kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Lisää lopuksi juustoraaste. Muotoile taikinasta pallo, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi. (tai mielellään yön yli). Kaulitse taikinasta jauhoja apuna käyttäen pyöreä levy ja nosta voideltuun piirakkavuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, leikkaa tarvittaessa ylimääräiset taikinapalat pois.

Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon taco-mausteseos. Sekoita jauheliha, texmex-juustoraaste, ranskankerma ja kananmunat keskenään. Kaada taikina pohjan päälle. Leikkaa suippopaprikasta viipaleita ja asettele täytteen pinnalle paprikat ja jalapenot. Paista uunin keskitasossa, 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti