torstai 18. elokuuta 2016

Keväinen sitruunatäytekakku


Tämän reseptin kirjoittamisessa on muutama kuukausi vierähtänyt, sain vasta nyt siskoni kamerasta kuvat kakusta.. Jokatapauksessa, tämän kakun tein äitienpäiväksi mummulleni, halusin keväistä teemaa kakkuun. Päädyinkin sitruunatäytteeseen ja keltaisiin sokerimassakoristeisiin. Sitruunatäyte sopii kyllä loistavasti täytekakkuun, sillä se tuo niin paljon raikkautta. Tässä kakussa on lisäksi paljon täytettä, joten mauton kakku ei ole kyseessä!

Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Sitruunatäyte:
4dl kuohukermaa
sokeria maun mukaan
200g mascarponejuustoa
2prk Valion sitruunarahkaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
2 liivatelehteä

Kostutus:
appelsiinimehu/jaffa

Pursotukset:
3dl kuohukermaa
1prk maitorahkaa
sokeria / vaniljakreemijauhetta maun mukaan

Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokan ja paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa tämän jälkeen kakku ylösalaisin. Halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeria maun mukaan. Sekoita keskenään mascaspone, sitruunarahkat ja sitruunan kuori. Kuumenna ½ sitruunan mehu ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Kaada ohuena nauhana mascarpone-rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä lopuksi kermavaahdon sekaan.

Aseta ensimmäinen kakkupohjalevy tarjoilulautaselle, kostuta. Levitä puolet täytteestä pinnalle, nosta toinen kakkulevy, kostuta. Levitä loput täytteestä ja nosta viimeinen kakkulevy. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Vatkaa pursotuksia varten kerma vaahdoksi, lisää maitorahka ja mausta oman maun mukaan. Levitä kerros kerma-rahkaseosta kakun pinnalle. Pursota tähtityllan avulla kakun reunat haluamallasi tavalla. Koristele kakun pinta haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti