tiistai 16. elokuuta 2016

Savukinkkupiirakka


Savukinkkua ja savuporotuorejuustoa - nam! Tämä suolainenpiirakka oli synttärijuhlien kahvipöydässä, josta tykättiin kovasti. Käytin suorakulmion mallista vuokaa, mutta tämä ohje on mitoitettu muuten tavalliseen pyöreään piirakkavuokaan.

Kermaviili-voitaikina:
150g voita
3dl vehnäjauhoja
2dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
200g kermaviiliä
1½dl juustoraastetta

Täyte:
100g savukinkkukuutioita
1 paprika
200g savuporotuorejuustoa
1½dl juustoraastetta
1dl kolmen juuston ruokakermaa
2 kananmunaa
½dl tuoretta persiljaa
mustapippuria

Valmista kermaviili-voitaikina. (mielellään jo edellisenä päivänä!!) Sekoita keskenään vehnäjauhot, grahamjauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi huoneenlämpöisen voin joukkoon jauhoseos. Lisää kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Lisää lopuksi juustoraaste. Muotoile taikinasta pallo, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi. (tai mielellään yön yli). Kaulitse taikinasta jauhoja apuna käyttäen pyöreä levy ja nosta voideltuun piirakkavuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, leikkaa tarvittaessa ylimääräiset taikinapalat pois.

Pilko savukinkku (mikäli et käytä valmiita kuutioita) ja paprika kuutioiksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle. Paista uunin keskitasolla, 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti